Praktisch

PRAKTISCH

Trainingen in kleine groepen volgens de individuele noden van

hond en begeleider


Hondenschool ‘Hond en vriend Aartrijke’ steunt je bij het opvoeden van je hond. We helpen je bij de individuele noden van jou en je hond vanaf de puppytraining tot het eventuele probleemgedrag van een volwassen hond. We hechten als hondenvrienden  belang aan het ‘samenzijn’ voor of na de training in onze kantine.

Naar de les ...


Puppy's kunnen starten met gehoorzaamheidstraining wanneer ze alle vacinaties gekregen hebben. Tijdens een dierenartsbezoek vermeld je best dat je pupppy en/of volwassen hond zal deelnemen aan gehoorzaamheidstrainingen in groep en contact zal hebben met andere honden. Zo krijgt je huisdier alle nodige vacinaties  naast de jaarlijkse vacinaties.


Afhankelijk van de leeftijd en rijpheid van je puppy, zal je naast de socialisatie van je pup, beginnen met enkele basiscommando's als 'zit', 'voet' en 'lig'.  Het is belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt van de mogelijkheden van je hond. Puppytraining, en alle andere hondentraining bestaat uit geduld, rechtlijnigheid en oefening.    Door thuis slechts enkele minuten per dag verder te oefenen, merk je al een groot verschil in de sociale vaardigheden en het aanpassingsvermogen van je hond.


We helpen je binnen ons club graag verder met extra informatie,  onze hondeninstructeurs staan voor je klaar.

Kom op maandag of donderdag om 20.00 en volg een gratis les. Nog niet zeker ...? Neem contact via ons contactformulier of bel 0477/930.410 

Gratis kennismakingsles waar je de club leert kennen en wij luisteren naar jouw verwachtingen

Lidgeld•   Lidgeld per jaar

€48

•   Verzekering Sporta per jaar

€18

•   Steunend lid per jaar

€12

1 hond, kan begeleid worden door meerdere baasjes. Het tarief wordt dan aangepast. Meer info hierover kan je vragen in onze Kantine.Betalen kan via :

BE44 3630 9394 5045

Trainingsdagen


  • maandagavond     20.00-21.00
  • donderdagavond   20.00-21.00


Hondenvoeding Canex


Hondenclub Hond en vriend Aartrijke biedt een kwalitatief hoogstaande voeding aan van Canex.  Ontdek het Canex gamma dat jouw hond in optimale conditie brengt. En dat zie je al snel aan de glanzende vacht, de natte neus, de fonkelende ogen, de vlotte vertering en de goede tandgezondheid van jouw hond! Wij kunnen samen met u de geschikte voeding bepalen voor u hond.


  • Alle promoties die Canex aanbiedt in andere handelszaken. (bv. kortingbonnen,... .) zijn ook bij Hond en Vriend Aartrijke geldig.
  • We zorgen voor concurrentiële  prijzen, aangezien we als hondenclub non-profit willen werken.Doordat onze leden voeding bij ons kopen, kunnen we hen heel wat extra's aanbieden. Als hondenschool krijgen we sponsoring op wedstrijden en op de toestellen die we aankopen bij 4ADOGZ .  Door de sponsoring van Canex kunnen we nieuwe toestellen aanschaffen of  leuke activiteiten  organiseren .

Beginnersklas

Ongeacht de leeftijd van de hond   begin je als nieuwkomer in een groep, waar heel individueel gekeken wordt naar de noden en behoeften van je hond

Voedselweigering

Het weigeren van voedsel van anderen heeft zo zijn voordelen voor u en je hond. Je hond neemt uit zichzelf niets aan van vreemden, enkel wanneer jij dat toestaat. Op deze manier kan u voedselvergiftiging voorkomen en bescherm je je hond.


Socialisatie

Je hond leren om vol zelfvertrouwen en op de juiste manier met eender welke sociale situatie om te gaan, is een van de meest waardevolle   zaken die je hem kan leren.

Toestelgewenning

Samen een hindernis nemen, jij en je hond ! Leer je hond wat veilig en leuk is. Door verschillende hindernissen te nemen; over horden, trappen en door tunnels.  Hou je het  zelfvertrouwen van je hond op een goed peil.

Basiscommando's

Zoals de houdingen : liggen, zitten en rechtstaan. Of wandelen zonder gestrekte leiband.  Je hond van op afstand bij je roepen, zit-voor, kom-voor. Het  bevel blijven, komen en terug naar plaats  en apporteren

Gevorderde hond

Speurwerk naar een houten stokje of in doolhoven, ... . En wie weet groeit er bij jou wel de interesse om te proeven van de competitieve hondensport door mee te doen aan ons clubkampioenschap.